Utmana oss själva

Att utmana oss själva, är vägen framåt.

Att våga utmana våra tankar är otroligt viktigt, om vi önskar att t.ex. ta kontrollen över social ångest. Söker vi utveckling, så är det genom att utmana oss själva, som det kommer att ske. Motgångar har förmågan att leda till förbättring, men bara om vi inte ger upp, utan istället ger allt för att ta oss igenom det.

Bli din bästa vän

Att vara snäll, mot andra och oss själva är lite underskattat. Det är i själva verket oerhört viktigt och en egenskap, värd att sträva efter.

De flesta av oss, är väldigt bra på att vara våra egna, värsta kritiker. Flertalet är vi nog, som ser oss själva i spegeln, på morgonen. Utan att tänka eller säga något positivt åt den som trött, tittar tillbaka på oss. Vi gör allt för att vara vår egna värsta fiende. Istället måste vi bli vår bästa vän.

Vi behöver inte gulligulla med oss själva. Livet är ju faktiskt inte bara enhörningar och rosor. Men vi tjänar inget på att trycka ned oss själva.

Det är skillnad på att ställa krav på oss och att trycka ned och nedvärdera oss själva.

Ingen har potentialen att ta hand om och bry sig om dig, lika mycket som du själv. Vi spenderar mest tid med oss själva. Än vi gör något på egen hand, eller spenderar tid med våra tankar. Att inse detta är en bra grund för att vi ska bli snällare mot oss själva och lägga fokus och energi på sådant som är mer positivt för oss.

Spegel, Spegel

Tillbaka till den där spegeln. Lätt hade det kanske varit att ta bort dem. Då skulle vi ändå, vara elaka mot oss själva, med hjälp av våra tankar. Det skulle bara ta bort ett sätt som, vår djupare problematik, manifesterar sig på.

Många av oss, kan titta på spegelbilden, hitta 10 olika fel, på några sekunder. Att istället hitta något snällt att säga till samma person i spegeln, skulle ta mycket längre tid.

Vad vi kan göra, är att varje morgon, låta det ta tid i början, men hitta något positivt att säga.

Du är vacker! Du är en bra människa! Det finns inget som du inte kan göra! Var kreativ, du kan till och med säga, You are fabulous!, utan att behöva skämmas. Fokusera på att förstärka dessa positiva saker, istället för de negativa. Visst kan det kännas löjligt till en början, men positivitet, vinner i slutändan, men här kan också fake it till you make it, gälla.

Skriva

Om vi känner oss nedstämda, isolerade och ensanma. Så kan inget gott komma av att vi håller det inom oss. Jag vill föreslå och utmana dig att skriva ned dina tankar och känslor.

Det skrivna ordet används till mycket. Det används när man läser en saga för sitt barn, innan det är dags att sova. Genom att skriva, kan vi dela med oss av de fantastiska världar, som vi skapar med vår fantasi. Det används för att föra vidare information och kunskap, så att andra kan ta del av det också. Skrivandet kan alltså användas till så mycket.

Det är heller inte långsökt, att tänka sig att det också kan användas för att påbörja vår process mot en bättre morgondag. Att bara ta sig tid, till att sätta sig ned och skriva lite om sin dag, dålig eller bra. Detta har potential att leda oss till nya insikter, andra sätt att tänka, kring de situationer vi befinner oss i.

Utmana oss själva

Utmana oss själva

Att utmana oss själva, i alla delar av livet, är vägen till personlig utveckling. Det är t.ex, oerhört viktigt för psykisk ohälsa, som social ångest. Att utmana vår ångest, att göra något som får oss att rysa av rädsla, bara vid tanken på det. Möta dessa rädslor, härda ut och slutligen ta oss förbi dem och uppnå vår potential, är en resa och en process.

Jag brukade aldrig visa vad jag skrivit, åt någon. Det behöver inte du heller göra. Det kan förstås vara en boost att dela det med någon. Det är dock inte ett måste.

Denna utmaning, kräver inte att du skriver en roman och sedan visar den för världen. En del i social ångest, är förstås, rädslan över vad folk ska tycka om det ena och det andra. Denna utmaning, syftar endast till att starta processer inom dig, en katalysator för att fortsätta utmana dig själv och dina negativa tankar. Bli medveten om att vi ger kraften till våra tankar, då kan vi också ta bort den kraften, samt ändra dem fullständigt. Du har kontrollen!

Kanske du vill visa det du skrivit, för en vän eller familjemedlem. Det är utmärkt. Kanske är du inte redo för det det är också helt ok.

Kära, Sociala ångest

Utmana oss själva och vår sociala ångest

Att skriva ett brev till det som orsakar oss lidande. Att fundera över hur det får oss att känna, vad det har gjort med oss och inte minst, vad det har kostat oss. Missade möjligheter. Chanser som vi aldrig tog. Tiden som gått oss förbi. Att fundera och skriva om allt som skett, medan vi varit fängslade av våra tankar. Inte lätt, men det kommer göra det klart för oss. Att det inte finns plats i våra liv för denna negativitet. Vi har kontrollen och möjligheten att göra något åt det.

Skrivandet , kan ge oss den kraft, som behövs för att starta resan till att börja förändra vår tillvaro.

Lägg upp det så som du vill, det viktiga är att vi adresserar det som är orsaken till vårt lidande.

Kort eller långt. Det är upp till dig. Gör det bara klart att du inte längre tänker ge upp inför t.ex dina rädslor. Du har makten över din situation.

Tankar om tankar

Alla har vi många tankar under en dag. En del positiva och en del negativa. För många är de negativa tankarna fler än de positiva. Det är egentligen inte något att oroa sig för.

Problemet är inte det faktum att vi har negativa tankar, det har alla. Det som skiljer oss från andra, är att vi lyfter upp dessa negativa tankar, till att vara sanningar. Vi ger allt negativt, en sådan makt att vi låter dem definiera oss.

Självklart finns det flera sätt att hantera detta på. En del menar att vi bör ignorera våra negativa tankar, transcendens. Vara passiva och bara låta dem finnas där. Detta fungerar säkert för en del. Men för mig känns det som, att vi då, likt att ta bort spegeln, försöker fly från våra problem, genom att ignorera dem.

Tankar kan alltså vara kraftfulla. Genom att utmana dem så skulle vi kunna göra dem till allierade i vår kamp. Vända dem till att stärka oss och ge oss självförtroende.

När min sociala ångest och depression var som svårast. Så brukade jag, skriva ned mina negativa tankar som jag haft under en dag. Sedan i slutet av dagen, skriva ned, varför dessa tankar inte alls stämde. Genom att ägna tid åt denna övning på kvällen, ger vi oss själva en positiv känsla.

Sen är det också så att, vi inte ska glömma bort att förstärka våra positiva tankar också. Vi måste inse att i grunden är tankar bara tankar som får kraft av oss. Genom att fokusera kan vi förändra dem och använda dem för att växa och utvecklas.

Detta är lite av vad jag, använt mig av, för att röra mig i rätt riktning. Kom dock ihåg att det finns många vägar framåt, men grunden för utveckling kommer alltid vara att fortsätta utmana oss själva!

Share

Kommentera

%d bloggare gillar detta: