Löpning vecka 30

Löpning vecka 30

Veckan har gått förbi snabbt. Det har blivit dags för att summera löpning för vecka 30. Mycket löpning har det blivit. Lite mer än planerat faktiskt. Tanken var att jag skulle springa 75km, när jag nu summerar så har det blivit 92km. Kroppen känns dock bra och vädret har ju varit så fint. Man får passa på. Runstreaken lever vidare, det borde väl vara hela 19 dagar nu 🥳.

Men det har även funnits tid för att försöka vinna choklad på tivolit under Piteå Dansar och Ler. Utan framgång förstås.

Chocolate Fountain GIF - Find & Share on GIPHY

Intervaller

Har börjat köra lite mer intervaller. Det är både väldigt roligt och ett rent helvete. Framförallt i den värmen som vi har haft denna veckan. Försöker fortfarande reda ut vilken typ av intervaller som bör vara bäst för träning inför 5km. Kanske är det vettigt med en mix av olika distanser 🤔. Dela gärna med er av eran visdom här.

Löpning vecka 30 med intervaller

Höjdmeter

Försökt köra mer backe, det är förstås lite tradigt, att springa upp och ned för samma backe. Men säkerligen bra mental träning, utöver vad det gör för ens löpning.

Ska försöka renodla backpassen än mer och öka tiden successivt på dem. Till slut skall jag se fram emot att spendera några timmar med dessa backar 🤗.

Strömlida har mer och mer blivit ett favoritställe. Det ligger nära mig, har några backar och utegym. Jag klarar för övrigt 1 chin-up 🙈.

Utforska

Denna veckan så bestämde jag mig för att hitta till Bölebyn. Det var en vacker runda, förbi hamnviken i Öjebyn, där många badade och solade. Det blev att springa längs en väg med relativt mycket bilar som svischade förbi. Även denna gång överlevde jag i alla fall. Nojig över att man ska ta något felsteg, hamna mitt på vägen och bli överkörd av en Epa eller liknande 😂.

Löpning vecka 30, mot bölebyn

Såg lite skyltar om olika berg, så det blir att återvända och utforska lite mer vid ett senare tillfälle.

Detta äventyr slutade i alla fall på strax över en halvmara.

Löpning vecka 30, jag hittade till bölebyn
Bölebyn

8 x 5km

Jag bestämde mig för att anmäla mig till ett virtuellt lopp, man springer där man befinner sig. Det går av stapeln 17 Augusti.

Det hela går ut på att springa 5km var tredje timma med start 00:01, sista rundan ger man sig ut på 21:00.

Jag har försökt mig på detta tidigare. Då handlade det om 8 x 10km, i Januari med -30 grader och istappar runt ansiktet efter varje runda. Det slutade med att jag gav upp efter ungefär 43km med ett överansträngt knä. Jag var inte redo.

8 x 5 km i augusti borde dock vara en lite trevligare upplevelse, ser fram emot det.

Fabulous tröja

Så fick jag också en idé att göra min egna tröja för löpning. Då kunde jag ju ha något vettigt budskap, och min logo på den tänkte jag.

Hittade först en butik som ville ha över 800kr för en tröja med eget tryck. Kändes hutlöst.

Hitta dock sedan spreadshirt som hade mer rimliga priser. Deras tröjor är dock stora i storleken, gör bäst i att ta small istället för medium nästa gång.

Detta är vad det slutade med iaf 👌

Share

Kommentera

%d bloggare gillar detta: