Inspiration till förändring

Böcker kan verkligen vara en inspiration till förändring

Jag ska erkänna att, jag läser på tok för lite böcker. Vi skulle alla må bra av att läsa lite mer. Böcker kan ju faktiskt också vara den inspiration till förändring som vi behöver.

För övrigt så har jag börjat gilla ljudböcker allt mer. Tidigare var det omöjligt för mig att använda mig av ljudböcker, tankarna liksom flög iväg och jag kunde inte fokusera på uppläsaren. Jag har dock blivit lite bättre på att koncentrera mig. Det är främst av två anledningar som jag allt mer går över till ljudböcker nu. Den ena är att det resulterar i att vi har mindre saker som tar upp plats i hemmet. Samt att det är fantastiskt att lyssna på en bok när man är ute på längre löpturer.

Det spelar mindre roll dock, om du lyssnar, läser på din surfplatta eller håller en fysisk bok i handen. Men om du nu fortfarande gillar känslan av att ha en bok i handen, så vill jag slå ett slag för biblioteken som vi har i vårt land. De finns där för en anledning. Tänk också på att du sparar pengar och du behöver inte ordna med plats för en massa böcker 😀. Men det viktiga är ändå att vi konsumerar litteratur och de kraftfulla budskapen inuti dom.

Jag tänkte dela med mig av ett par böcker som jag läst på sistone. Som alla på sitt sätt fått mig att fundera över min situation och givit mig inspiration till att röra mig framåt.

Finding Ultra av Rich Roll

En bok som inger hopp och motivation. Att ta sig ur ett missbruk, och åstadkomma stora bedrifter, även när du närmar dig 40 år. Det är aldrig för sent att förändra våra liv. Rich Roll är verkligen beviset på det. När helst du behöver lite inspiration och motivation, så är det bara att tänka tillbaka på Rich Roll’s resa och inse att du också kan åstadkomma det du önskar. Om det var någon bok, som jag skulle peka på, som fått mig att ta en mer aktiv roll i mitt liv i allmänhet och löpningen i synnerhet. Så är det definitivt denna boken.

Rich roll’s podcast är även det en av mina favoriter.

(Du hittar mina podcast favoriter här)

Can’t hurt me: Master your mind and defy the odds av David Goggings

Denna borde verkligen alla läsa. Mycket av det vi behöver för att uppnå det vi vill, sitter i våra huvuden. David Goggins är förkroppsligandet av mental styrka, hårt arbete och självdisciplin. Dessa är troligtvis områden, som vi alla kan behöva utveckla.

Man vill gärna använda ord som makalös, extraordinärt och otroligt när man tänker på det som han åstadkommit. Från en barndom med fysisk misshandel, fördomar och fattigdom till att bli den inspiration som han idag, är för många.

När vi använder dessa ord för att beskriva någons bedrifter, så tar vi på sätt och vis bort något från dem. Vi gör dem ut till att vara personer med superkrafter som vi andra inte besitter. Vi ger oss själva också en ursäkt till att inte ens försöka, för vi har ju inte dessa superkrafter. Detta är förstås inte sant, de är vanliga människor, som jag och du, men de var villiga att ge allt för att uppnå sina mål. Det kan du också, endast du står i din väg.

Jag föreslår här att man väljer ljudboken. Det tar allting till en helt annan nivå.

The Greenprint av Marco Borges

Jag hörde talas om denna boken, när författaren var gäst i Rich Rolls Podcast. För mig så fick denna boken mig att inse, att det inte behöver vara svårt eller tråkigt att ändra vår kost till en som leds framåt av kärlek till oss själva, djuren och vår jord.

Information som är lätt att ta till sig, härliga växtbaserade recept och en guide för hur man kan gå tillväga för att börja sin resa mot en livsstil som kan hjälpa dig på vägen emot en bättre hälsa.

Share

Kommentera

%d bloggare gillar detta: