Om mig

Tack för ditt besök och välkommen! Glöm aldrig att tillsammans så kan vi göra skillnad.

Brist på förståelse

Jag har kämpat med självhat, social ångest och depression från 15 års ålder. Jag har alltid haft en önskan att förstå mig själv bättre. Att lära känna mig själv. Där finns förstås ett intresse för psykisk ohälsa och problemen som omger detta område.

Det största problemet som omger psykisk ohälsa är det faktum att så många känner att de behöver lida ensam och i det tysta. Vi är rädda för att tala om hur vi egentligen mår. Om någon frågar hur vi mår, så säger vi bara ”Jo det är väl okej” också nöjer vi oss med det. Denna rädslan härstammar från hur vi byggt vårat samhälle. Vi har lärt oss genom åren att inte säga något om vi inte mår bra. Håll det inom dig. Att öppna upp gör oss sårbara och vi tror att vi skall bli sedd som en galning eller bli utskrattad. Det råder en brist på förståelse för psykisk ohälsa. Det blir svårt att ändra på detta om vi gömmer oss.

Du & Jag kan bidra till förändring

Jag vill leva i en värld där depression och panikångest ses som vilka andra sjukdomar som helst. Där det är rutin att besöka sin läkare för en mental hälsokoll. En värld där ingen behöver skämmas för något som det inte kan rå för. En värld där vi inte säger till någon som lider att de bara ska rycka upp sig.

Jag tror att vi kan åstadkomma detta, för att det skall gå så måste vi våga öppna upp. Våga dela med oss av våra mörkaste stunder med omgivningen. Sprida information och förståelse för psykisk ohälsa. Människor måste förstå att vem helst de möter kan vara drabbade. Din kollega, din granne eller personen i kassan på ICA. Vem som helst. De har bara lärt sig att sådant håller man för sig själv.

Vi behöver ett samhälle där det är ok att hamna på botten, för det kommer finnas ett skyddsnät, förstående medmänniskor som står redo att hjälpa dig upp igen. Ett samhälle fritt från dömande och förlöjligande.

Det finns inget värre än att känna att man är helt ensam i världen. Vi behöver inte vara ensamma i vårat lidande dock. Det finns en del människor här på världen jorden och i Sverige som kommer svara med kärlek och stöttning, om vi bara vågor öppna upp.

Denna blogg

På denna blogg kommer jag skriva om allt mellan himmel och jord. Ett fokus ligger förstås på ångest och löpning. Jag tror fullt ut att skrivandet har en helande kraft, det kan vara vårat starkaste vapen för att återhämta oss från det som besvärar oss.

Jag har en stor rädsla för att bli bedömd av andra människor. Detta leder till att jag, faktiskt ger främlingar mer inflytande på mitt välmående än jag själv. Att skriva här på bloggen, fungerar som ett sätt att överkomma den rädslan.

Kom ihåg att älska dig själv och dina medmänniskor!

Share
%d bloggare gillar detta: